Startsida Garderob Peruker Priser Aktuellt Om Kontakt  
OM MASKERADATELJEN

Vi har funnits sedan 1988 då vi startade i liten skala. Idag har vi ett 1000-tal dräkter som täcker in det mesta i maskeradväg. Om vi inte har det kunden önskar försöker vi, om inte tiden är för knapp, att sy upp.

Vi är egentligen ett lokalt företag, men har under årens lopp skickat diverse kläder runt i landet så vi är inte främmande att hjälpa till på andra platser i vårt avlånga land. Då vi inte bara har detta företag att arbeta med har vi dock inte gjort så mycket väsen av oss. Vi försöker att tillgodose vårt närområde i nuläget, men vi har planer på att utveckla ateljén så småningom, när vi kan ge den hela vårt engagemang.Om dräkterna
Vår idé bygger på att kläderna ska skötas på ett riktigt sätt, vilket innebär tvätt, lagning m.m. efter varje uthyrning. Peruker tvättas och kammas innan det är klart för nästa uthyrning.

Vi har till största delen sytt upp alla våra dräkter själv, men har även börjat köpa in en del dräkter från div. leverantörer. Vi tycker dock själva att det är roligast att sy eget eftersom man då får utlopp för sin egen kreativitet och kan låta fantasin flöda.

Vad gäller uthyrningen är vår idé att allt du behöver till dräkten ska ingå eller kunna hyras till såsom hatt, strumpor, smycken, hölster, pistoler, fjäderboa m.m. – allt som går att rengöra. Det du behöver köpa till är smink, ögonmask, skägg och dylikt. Vi har inte heller skor. Det skulle ta en hel ateljé till i anspråk vad gäller plats.

Priset varierar från 250:- upp till 500:- beroende på dräkt och vad som tillhör dräkten. Vad vi har för typ av dräkter? Ja, vi har cowboys, indianer, afrikaner, eskimåer, kineser, japaner, spanjorer, kosacker, Nils Holgersson, vikingar, araber, guldgrävare, hippies, cancan-flickor, charleston, kändisar typ Elvis, ABBA, Supremes, Elton John m.fl., sagofigurer, seriefigurer, halloween, munkar, nunnor, präster, fångar, sjömän.

Djurdräkter: lejon, tiger, apa, gorilla, björn, isbjörn, pingvin, papegoja, tupp, kyckling, panda, elefant, kanin, groda och många fler.

Vi har dräkter till alla storlekar från 90 cl upp till xxl så vi brukar alltid kunna lösa våra kunders önskemål.


 
 
Maskeradateljén
Sjöbrisvägen 8, 236 35 Höllviken
Tel: 070 77 62 775